Welkom

Mijn naam is Dorinda Hartkamp. Ik ben getrouwd, en heb  2 dochters. Wij wonen in Nieuwegein, bij Utrecht, en dat bevalt ons prima.
Ik ben tegenwoordig fulltime moeder, en vandaar ook, dat ik de mogelijkheid heb om mijn hobby te kunnen uitvoeren.

Ik heb al van jongs af aan konijnen gehad. In 2006 kochten mijn man en ik twee konijntjes. Een dwerghangoortje en een vosje. In 2008 kreeg ik er nog een konijntje bij. En vervolgens kreeg ik van mijn man voor ons 1e huwelijksjaar een Teddy Dwerg, Zwabber. Ik was gelijk verkocht aan deze grappige, lieve pluizenbolletjes. En vandaar dat ik besloten heb, om met deze lieve dieren te gaan fokken.

Na enkele jaren, ben ik tevens begonnen met het fokken van Teddy Hangoren, oftewel, teddy widders. Dit beviel goed, maar was wel veel werk. Een goede vriendin van mij, Leontine, is toen de stal komen versterken, en heeft de widdertjes mee haar kant uitgenomen. Omdat ik wel hangoortjes wilde houden, en ook meer met de shows aan de gang wilde, heb ik toen besloten om zelf ned. hangoordwergjes te gaan fokken. Op deze manier hoop ik nog meer te leren waar ik op moet letten met het fokken van konijnen.

Helaas moest Leontine na een half jaar verplicht stoppen met de hobby, en hebben we om die reden moeten besluiten om voor de teddy hangoortjes, op een paar na, een nieuw huisje te gaan zoeken. Om die reden zullen er dan ook in principe geen teddy hangoortjes meer verkocht worden in onze stal.

Teddy dwergen zijn langharig, en moeten natuurlijk geborsteld worden. De nederlandse dwerghangoortjes zijn een slagje groter dan de teddy dwerg, maar hebben wel gewoon een korte vacht. Zij vergen dus iets minder onderhoud, maar zijn wel net zo leuk en vriendelijk als de teddy dwergen.

Mijn dieren worden ingezet voor de fok, maar wel op verantwoorde wijze. Dit betekend dat de dieren gezond moeten zijn, en niet te jong of juist te oud.
Per dier wordt gekeken wat verantwoord is. Onze jonge konijntjes worden aangeboden op de site vanaf 4 a 5 weken oud. Vanaf dan kan er een afspraak gemaakt worden om te komen kijken en een diertje eventueel te reserveren.  De diertjes mogen opgehaald worden wanneer ze ongeveer 8 weken oud zijn. Voor fokdieren geldt hier een ander beleid, want deze dieren moeten getatoeerd worden, en dit kan niet altijd voor de 10 weken. Wij geven alleen afstammingsbewijzen voor fokkers mee. Dit heeft voor huiskonijntjes verder geen meerwaarde. Er zit geen prijsverschil in konijntjes met of zonder afstammingsbewijs.

Sinds de zomer van 2012 ben ik ook aangesloten bij de KLN en de plaatselijke kleindiervereniging. Mijn dieren kunnen dus worden getatoeerd en komen soms uit op de plaatselijke shows.

Kijk gerust dus eens verder op de site. Hier kunt u alle informatie vinden over de Teddy Dwerg en de Nederlandse dwerghangoren en wat u moet weten, voor u zo’n geweldig konijntje aanschaft. Heeft u toch nog vragen, dan bent u van harte welkom om eens vrijblijvend te komen kijken. Ik zal proberen u zo goed ik kan, te voorzien van de informatie die nodig is, om tot een goede, weloverwogen keuze te komen.

mvg Dorinda
stal teddyhart

Nieuwegein